Over openuren.be

Openuren.be is gestart in 2007. Het was de eerste website die zich volledig richtte op het verzamelen en toegankelijk maken van openingstijden in Nederland. Met openingstijden van bijna 150.000 bedrijven is openingstijden.nl de meest complete website met actuele openingstijden, inclusief koopzondagen, koopavonden en feestdagen. Onze cijfers worden niet voor niets gebruikt door vooraanstaande media als NOS, RTL Nieuws, BNR, AD, Nu.nl, Telegraaf, Parool en vele anderen.

Inmiddels is openingstijden.nl uitgegroeid tot één van de meest populaire websites in de retailbranche. Elke maand bezoeken miljoenen Nederlanders ons platform. Openingstijden.nl is ook meer dan alleen een plek om openingstijden te bekijken. We bieden informatie over alle populaire winkels, woonboulevards en winkelcentra in Nederland.

Techniek achter onze actuele database

Voor het verzamelen en actualiseren van openingstijden hebben we speciale software ontwikkeld die openingstijden en bedrijfsgegevens indexeert in onze databank. Deze zogenaamde crawler indexeert minimaal één keer per week de openingstijden van de meeste winkels op ons platform. Een deel van de winkeliers beheert zelf de gegevens, al dan niet via één van onze API's.

Elke week bezoekt onze crawler duizenden webpagina's om te kijken of wij de meest actuele gegevens op onze website tonen. Dat maakt openingstijden.nl het meest actuele openingstijdenplatform van Nederland, ook tijdens de feestdagen, wanneer er vaak afwijkende openingstijden gelden.

Locally.nl BV te Den Haag

Openingstijden.nl is een initiatief van Locally.nl B.V. uit Den Haag. Wij besteden de grootst mogelijke zorg aan de ontwikkeling en samenstelling van ons platform. We werken continu aan het verbeteren en uitbreiden van de gegevens op openingstijden.nl. Helaas kunnen wij, mede door de afhankelijkheid van derde partijen (onder andere winkeliers) geen garantie of verklaringen geven ten aanzien van de juistheid van de verstrekte informatie.

Contact

U kunt contact opnemen met Openingstijden.nl / Locally.nl BV via onderstaande gegevens.

Locally.nl BV
Carnegielaan 6
2517KH, Den Haag
Route (op afspraak)

Mail: contact@openingstijden.nl


Lukt het niet te mailen of een bericht te sturen via WhatsApp, dan kunt u ook een voicemail achterlaten via tel: 0651951467. Spreek een bericht in met contactgegevens / mailadres en uw vraag of opmerking en vermeld eventueel duidelijk bedrijfsnaam en adres. Het gros van onze diensten kunt u kosteloos gebruiken. Dat willen we zo houden en om die reden bieden we (nog) geen live support.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over een vermelding of over openingstijden.nl? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen en vind antwoorden op de meest gestelde vragen!

Hoe kan ik mijn bedrijf toevoegen?

Via het registratieformulier kunt u uw bedrijf aanmelden. Aan de basisvermelding zijn geen kosten verbonden. Een basisvermelding bevat uw adres, openingstijden en logo. Indien u ook uw website en foto’s wilt tonen kunt u contact met ons opnemen voor een premium bedrijfsvermelding.

Hoe kan ik de gegevens van mijn bedrijf wijzigen?

U kunt uw bedrijfsvermelding wijzigen via het beheerportaal van openingstijden.nl. Voor het wijzigen van een vermelding die nog niet in uw account is toegevoegd kiest u op de detailpagina van de vermelding voor ‘beheren’ (rechts onderaan).

Mijn bedrijf is alleen open op afspraak, kan ik dat ook zó tonen?

In het invoerscherm van uw openingstijden kunt u voor elke dag of periode dat u enkel op afspraak werkt, het vinkje ‘op afspraak’ activeren, dit zal dan zó zichtbaar zijn op openingstijden.nl.

Mijn bedrijf heeft koopzondagen en koopavonden, kan ik die ook tonen?

Vanzelfsprekend kunt u dit aangeven op openingstijden.nl. U kunt kiezen voor een ‘terugkerende’ koopzondag zoals ‘eerste zondag van de maand, laatste zondag van de maand’ enzovoort of u kunt losse koopzondagdata selecteren in de kalender.

Mijn bedrijf heeft aangepaste openingstijden op feestdagen, kan ik dat opgeven?

Uiteraard kunt u dit aangeven op openingstijden.nl! Onder aan de invoerpagina voor uw openingstijden staat een lijst met feestdagen zoals Kerst, Pasen, Pinksteren enzovoort. Daar kunt u aangeven wat de gewijzigde openingstijden zijn en of uw bedrijf eventueel gesloten is.

Mijn bedrijf heeft seizoensopeningstijden, kan ik die ook invoeren?

Ook seizoensopeningstijden worden ondersteund op ons platform. U kunt bij het invoeren van openingstijden aangeven voor welke periode deze gelden en zó een aantal seizoenen / periodes toevoegen. Deze mogelijkheid wordt voornamelijk veel gebruikt door bedrijven in toeristische gebieden.

Mijn bedrijf heeft openingstijden voor verschillende afdelingen, past dat onder één vermelding?

Speciale afdelingsopeningstijden worden ondersteund en kunt u toevoegen bij het invoeren van uw bedrijfsgegevens. Deze optie wordt vaak gebruikt door garages met een Showroom, Verkoop en Garage-afdeling met elk eigen openingstijden. Een keten als de Makro gebruikt deze optie voor de aangepaste openingstijden voor ‘Gold/Platinum en Horeca’-klanten. McDonald's gebruikt het voor het aangeven van de openingstijden van het Restaurant en de McDrive.

Waarom staat mijn bedrijf niet bovenaan de lijst van de categorie?

De volgorde van bedrijven is gebaseerd op de afstand tot uw huidige (opgegeven) locatie, het bedrijf dat daar het meest in de buurt is zal bovenaan staan.

Kan ik openingstijden.nl ook in het buitenland gebruiken?

Leuk dat u ons platform zó handig vindt dat u het mee op vakantie zou willen nemen! Openingstijden.nl is alleen voor winkels in Nederland, maar ons platform is onder een lokale naam wel actief in een aantal andere landen:
USA via Hours.com
United Kingdom via Opening-times.co.uk
Duitsland via Oeffnungszeiten.com
Nederland via Openingstijden.nl
Frankrijk via Horaire.com (recente overname, ons eigen platform zal in 2019 live gaan)
Spanje via Horario.es (in ontwikkeling)

Waar kan ik wijzigingen melden?

Particulier: Onze excuses als u door gebruik van onze dienst toch voor een gesloten deur kwam te staan. U zou ons enorm helpen een eventuele fout te melden via het contactformulier, met vermelding van de juiste openingstijden als u hierover beschikt.
Winkeleigenaar: Ben u zelf eigenaar van de winkel dan kunt u eventueel gebruik maken van uw account om de gegevens te wijzigen. Voor vragen kunt u ons bereiken via bovenstaande gegevens.

Adverteren op Openingstijden.nl

Voor retailers en merken is openingstijden.nl een interessant platform: wij zijn het platform van uw doelgroep. Vele bedrijven gingen u voor met een advertentiecampagne of een premium bedrijfsvermelding voor uw vestiging(en). Neem contact op voor meer informatie.

Partners van Openingstijden.nl

Openingstijden.nl werkt samen met verschillende websites en heeft een aantal interessante websites verzameld op een partners pagina

Overige vragen...

Heeft u suggesties, kritiek of bent u juist enthousiast? Laat het ons weten! U kunt ons bereiken via de contactgegevens bovenaan deze pagina.

Openuren.be is online beschikbaar via je pc, je telefoon en je tablet. Allemaal gewoon via de website welke is geoptimaliseerd voor gebruik op al deze apparaten!

Heb je suggesties, kritiek of ben je juist enthousiast?
Laat het ons weten!

contact@openuren.be